Prezentace z konference Životní prostředí – prostředí pro život 2023

Ve dnech 2. – 3.11. pořádala Česká informační agentura životního prostředí konferenci Životní prostředí – prostředí pro život. Akce se konala pod záštitou Ministerstva životního prostředí a s podporou Technologické agentury České republiky a poskytla prostor pro setkání a diskusi odborné i laické veřejnosti, kterou spojuje zájem o životní prostředí ve všech jeho složkách v národním i globálním kontextu. Na webových stránkách konference jsou nyní dostupné prezentace všech účastníků i sborník abstraktů.

První konferenční den byly prezentovány dílčí výstupy a výsledky projektu Centrum environmentálního výzkumu: Odpadové a oběhové hospodářství a environmentální bezpečnost (CEVOOH), který je podpořen z programu Prostředí pro život, a jehož hlavním koordinátorem je CENIA.  Druhý den konference byl věnován prezentaci záměrů a výstupů dalších projektů podpořených z programu Ministerstva životního prostředí na podporu aplikovaného výzkumu, experimentálního vývoje a inovací v oblasti životního prostředí – Prostředí pro život, případně i z dalších programů, které jsou v souladu s prioritami konference.

Sborník abstraktů je k dispozici zde a jednotlivé prezentace jsou dostupné v sekci Program u jednotlivých přednášek.

V následujících dnech budou na webových stránkách stránkách konference zveřejněny fotografie a na youtube kanále CENIA také videozáznam z konference.