Seminář Válka proti Ukrajině – válka proti životnímu prostředí

Již déle než 3 měsíce je Ukrajina a její obyvatelé vystavena ruské válečné agresi. I když dopady válečných aktivit na životy a živobytí ukrajinského národa mají samozřejmě větší váhu, než úvahy o environmentálních dopadech válečných aktivit, životní prostředí a příroda Ukrajiny trpí též.

Na komplexní analýzy o dopadech současného konfliktu na životní prostředí je ještě brzy, nicméně již nyní je možné odhadnout, jak konkrétně válka ovlivňuje ukrajinskou přírodu, jaké zátěže přináší tamnímu životnímu prostředí a jaké potenciálně širší a dlouhodobější důsledky může mít mimo ukrajinské území. Těmito tématy se bude zabývat seminář Válka na Ukrajině – válka proti životnímu prostředí, který se uskuteční 29.6.2022 od 15:30 v Modré posluchárně Rektorátu Univerzity Karlovy.

Se svými příspěvky vystoupí:

  • Dana Drábová, předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost
  • Miroslav Havránek, ředitel České informační agentury životního prostředí
  • Tomáš Cajthaml, ředitel Ústavu pro životní prostředí Univerzity Karlovy
  • Michael Hošek, prezident EUROPARC Federation
  • Ivan Holoubek, emeritní profesor Masarykovy Univerzity, RECETOX/Czech Globe

Na seminář vás srdečně zveme. K účasti na semináři je nutná předchozí registrace na tomto odkaze. Pokud se na seminář zaregistrujete, ale nebudete se moci zúčastnit, informujte nás na helena.benesova@cenia.cz. Nabídneme místo jiným zájemcům.

Více informací o semináři, program a medailonky přednášejících jsou k dispozici zde.