Představujeme dalšího držitele ekoznaček EMBA, spol. s r.o.

Ve třetím díle seriálu o držitelích ekoznaček představujeme firmu EMBA, spol. s r.o., která je tradičním českým výrobcem ekologicky šetrných produktů z papíru. Její historie sahá až do roku 1882 a k držitelům značky Ekologicky šetrný výrobek patří již od roku 2003. Od loňského roku se pyšní i Ekoznačkou EU. Marek Michálko, generální ředitel, nám popsal, na jakých principech EMBA stojí, stejně jako motivaci, proč o ekoznačku požádali.

Představte krátce svou společnost a certifikované produkty.
EMBA je česká firma s dlouholetou tradicí a odpovědným přístupem ke společnosti i životnímu prostředí. Vyrábí lepenky pro archivaci a průmyslové užití, kancelářské pákové pořadače a finální kartonážní výrobky pro užití v kancelářích, archivech a obalovém průmyslu. Prostřednictvím svých ekologických výrobků významně přispívá k ochraně a zachování kulturně-historických dědictví mnoha zemí.

Jak jste se o možnosti získat ekoznačku dozvěděli?
Držiteli značky Ekologicky šetrný výrobek jsme od roku 2003. V roce 2022 jsme právo užívání značky Ekologicky šetrný výrobek obhájili. Nově jsme získali také certifikaci EU Ecolabel.

Co vás motivovalo ekoznačku pro své produkty získat?
Naše výrobky vyrábíme ze sběrového papíru, jsou plně recyklovatelné, proto už ze své podstaty splňují podmínky certifikace. Ekologický proces a udržitelný provoz výroby jsou pro nás podstatné a důležité, proto považujeme za přirozené zajímat se o ekoznačení.

Jaký to mělo přínos pro vaše podnikání?
Získání ekoznačení je pro nás „kulatým razítkem“ na to, co v EMBA děláme přirozeně.

Používáte ekoznačku v rámci firemního marketingu? Jak?
Ano, ekoznačku v rámci firemního marketingu používáme. Komunikujeme ji na našich webových stránkách, v propagačních materiálech a samozřejmě ji prezentujeme zákazníkům. Podíleli jsme se na natočení pořadu „Českou kvalitu nenahradíš“, který vznikl ve spolupráci Ministerstva průmyslu a obchodu a CNN Prima News. Podívat se na reportáž můžete zde. Dále ekoznačení propagujeme v rámci projektů, které EMBA podporuje nebo kterých je součástí, např. Den Země apod.