Představujeme dalšího držitele ekoznaček Severotisk s.r.o.

Oblíbené časopisy, letáky obchodů z okolí i produktové katalogy firem. To vše tiskne společnost Severotisk s.r.o. provozující velkou offsetovou tiskárnu v Ústí nad Labem. Patří k prvním společnostem v oboru polygrafie, která získala EU Ecolabel na tištěné produkty. O ekoznačce jsme si povídali s Ivou Proškovou, manažerkou pro udržitelnost a systém kvality.

Představte krátce svou společnost a certifikované produkty.
Společnost Severotisk je velkou offsetovou tiskárnou. Zabýváme se především tiskem časopisů, katalogů a letáků. Certifikované produkty jsou na objednávku našich zákazníků, a to jak z oblasti časopisů, tak letáků.

Jak jste se o možnosti získat ekoznačku dozvěděli?
Vzhledem k oboru, v jakém podnikáme, je pro nás velice důležité mít o ekoznačkách povědomí. Povědomí o ekoznačce EU Ecolabel přišlo z několika stran, a to z naší vlastní iniciativy a také od zákazníků formou jejich dotazů.

Co vás motivovalo ekoznačku pro své produkty získat?
Motivací byla především poptávka zákazníků po možnostech označení jejich produktů ekoznačkou. Byli jsme jedni z prvních v polygrafii, kdo tuto ekoznačku získal a začal využívat.

Jaký to mělo přínos pro vaše podnikání?
Určitě pozitivní znamení pro naše zákazníky, že jsme schopni plnit kritéria zadané ekoznačkou a také možnost využít logo na jejich produktech.

Používáte ekoznačku v rámci firemního marketingu? Jak?
Používáme ji způsobem nabídky zákazníkovi, který chce vědět jaké možnosti ekologických certifikátů máme a jaká loga může naším prostřednictvím prezentovat na svých produktech. Všeobecně by i našemu marketingu pomohlo, kdyby byla ekoznačka více prezentována přímo zřizovatelem.